Se udstillingen torsdag til søndag fra kl. 11.00 til kl. 17.00 frem til og med 25. juni 2017.  

 

 

 
W  A  T  E  R  C  O  L  O  U  R

VESTKYSTEN OG VERDEN UDENFOR


Akvareludstilling på Galleri Munken

Træd ind i et sanseligt univers og mød vestkysten og verden udenfor. Arkitekterne Anna Brix Studsholt og Jørgen Ussing går sommeren i møde med deres akvareludstilling på Galleri Munken fra den 14. maj til 25. juni 2017. Der er fernisering søndag den 14. maj kl. 14.00, hvor alle er velkomne. 

jørgen ussing
For Anna og Jørgen er akvarelmaleriet blevet en passion. De holder både af akvarellens udfordringer og muligheder. Lyset, letheden og transparensen er noget akvarellen kan, og det der distancerer den fra olie- og akrylmaleri.

Udstillingen på Galleri Munken tager afsæt i vores egen kyst og bevæger sig trinvist væk. Til det nære hører Løkken, Blokhus og livet langs Vesterhavet fra Hanstholm til Skagen.  Der er også motiver fra det øvrige Danmark, Nordsøen og Middelhavet. Verden uden for Europa er bl.a. belyst med rejseskitser og en række studier af mennesker i miljø.

Det er lyset i mange afskygninger, der binder udstillingen sammen. Fra de flotte glimt i våde fladfisk til solen, der skinner på de hvide badehuse. Selvom Anna og Jørgen maler forskelligt, er lyset et varemærke i begges billeder. For tiden maler Jørgen fisk, tang, skure og havnemiljøer under temaet KYST. Anna maler SKURE i alle afskygninger, fra redskabsskure over badehuse og ishuse til ydmyge boliger på pæle i Fjernøsten.

anna studsholt
Næsten alle billederne på udstillingen er til salg. Anna og Jørgen står også for motiverne til en række plakater, postkort og bøger fra Nordjylland. Det hele kan købes i Galleri Munkens butik.

Udstillingen har åbent torsdag til søndag fra kl. 11.00 til 17.00.  

Supplerende oplysninger

Jørgen og Anna var i 2003 med til at stifte Akvarelgruppen ved Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring, hvor de skiftes til at give oplæg til de temaer, gruppen arbejder med. Jørgen og Anna holder også kurser i akvarelmaleri efter nærmere aftale og er begge medlemmer af Nordisk Akvarelselskab.

Anna Brix Studsholt bor i Aalborg og har arbejdet som arkitekt og planlægger ved amtet og regionen i Nordjylland. De sidste 15 år har Anna fordybet sig i akvarelmaleriet og har deltaget i 60 udstillinger. I billederne fokuseres på lyset og at gengive stedernes stemning og identitet. Se Annas hjemmeside www.annastudsholt.dk Kontakt: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
">Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Jørgen Ussing bor i Løkken og arbejder som arkitekt hos UBN i Hjørring. Jørgen har udstillet og malet akvarel i mange år. Kysten, fisk & skaldyr og bygningers forhold til naturen er Jørgens foretrukne inspirationskilder. Jørgen har siden 2001 malet Løkken Plakaten og deltog i 2016 på Nordisk Akvarelselskabs censurerede udstilling i Hillerød. Kontakt: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
">Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.