Kunstudstillinger 2017

 

 

mixedcandy

 

 

 

Desuden vises værker af

 

 

Artigasplanas, Joseph Salamon, Hanne Sie

 

 - og selvfølgelig husets faste udstiller gennem mange år -

 

billedhugger Paul M. Cederdorff. 

 

Guf, bolsjer, knas, slik, godter - vi bruger mange betegnelser for de ting, vi sætter pris på. De samme udtryk kan sagtens bruges om værkerne på Galleri Munkens efterårsudstilling ”MIXED CANDY”, hvor der vises et fantastisk mix af fine værker - alle med en tydelig kærlighed til naturen omkring os.

Der er fernisering på udstillingen fredag den 22. september kl. 16.00, hvor galleriet byder på et glas vin og hvor alle er velkomne. Udstillingen løber til søndag den 12. november.

Sophia Van Es (Holland) har til udstillingen malet en hel del mindre billeder i forskellige stilarter for at vise en kaleidoskopisk oversigt over bredden og variationen i hendes portfolio. Ellers foretrækker Sophia at arbejde på de store lærreder. Nogle af Sophias eksperimenter med farve og lys oplever hun kan resultere i værker med forsvindingspunkter eller ”points of original creation”, som hun udtrykker det. Sophia har opholdt sig nær Skagen gennem nogle måneder i år, og man vil derfor også se motiver herfra på udstillingen.

Anitta Birch er autodidakt kunstner og arbejder med tegning og maleri. Anitta arbejder med farver og former i en slags figurativ semi-naturalisme, hvor hun ofte portrætterer mennesker, dyr og/eller genstande, som fascinerer hende. Anitta er inspireret af skønhed, både i form og farve, samt spændingsfeltet mellem styrke og svaghed, skrøbelighed, kitch og "coolness". Hun er inspireret af popkunsten, af den naturalistiske "fine-art", samt det absurde og surrealistiske og forsøger at opnå en enkelthed i udtrykket, ved at begrænse maleriet til at indeholde det væsentlige - og ikke så meget andet.  På udstillingen vises serien "Nordjylland" - en fortælling om den stemning, hun selv forbinder med stedet. Den særlige, rå og barske natur er kompromisløs, men indbyder også til fantasi og eventyr.

Henning Christensen har i mange år tegnet og malet den nordjyske natur. Lyset i Vendsyssel og ved de nordjyske strande fascinerer ham meget og forærer ham de dejlige motiver. Henning arbejder i akvarel og olie og inspirationen er de store vidder – højt til himlen – farver, lys og skygge.

Peter Kristensen maler vores hjemlige fugle i både olie og akvarel og er medlem af foreningen Danske kunstnere for natur og miljø. En gruppe kunstnere, som deler glæden ved at tegne og male ude i landskaberne, med fælles interesse for beskyttelse og formidling af naturområder og deres dyre- og planteliv. I billederne kombineres ofte en faglig naturhistorisk viden med det kunstneriske udtryk.

Kåre Andersen (Norge) arbejder med skulptur, maleri, grafik og tegninger. Han begyndte sin kunstneriske karriere som grafisk designer og er uddannet på Den grafiske Højskole i København. Kåre har senere været lærer på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo. Flere af hans værker er præmieret i konkurrencer, og han har deltaget i en lang række separat udstillinger i Norge og USA.

Niels Christensen (Sverige) har arbejdet i reklamebranchen i 35 år – 33 år i eget reklamebureau. De sidste år, inden Niels gik på pension, arbejdede han for miljøbranchen, hvor han fik øjnene op for affald og genbrug, som ligger ham meget på sinde. Niels betragter sig selv som: ”Et stenaldermenneske, der er havnet i dataalderen” Han ser sig selv som autodidakt kunstner, da han aldrig har gennemgået nogen formel kunstskole. Niels holder mest af at arbejde med oliemaleri.

 

 

 strømme

  

 

Desuden vises værker af Verner Hermansen, Artigasplanas, Joseph Salamon, Hanne Sie, smykkekunst i rav ved Beate og Andreas Wörner - og selvfølgelig husets faste udstiller gennem mange år - billedhugger Paul M. Cederdorff.

 

 

 

 

 

joan riis blomster  sjaelevandring 

 

 

 

 

 

 

 

 

W A T E R C O L O U R - Vestkysten og verden udenfor - akvareludstilling med Anna Brix Studsholt og Jørgen Ussing i perioden 14. maj til 25. juni 

 

kutter 

fladfisk