"PAS DE DEUX 2020"

Fernisering lørdag den 5. september kl. 14.00

Det bliver en stor oplevelse, når årets kunstnerpar Tove & Lars Nyberg i sensommerens Pas de Deux viser et bredt udsnit af fantastiske værker i hhv. maleri og fotografi.
Ligesom parret klæder hinanden, ses det, at kunsten gør ligeså.

 

Tove Nyberg
Tove fortæller: Jeg er født og opvokset i Odense.
Jeg har altid tegnet.
Maleriet kom til, da jeg fulgte med Lars og hans job til England, hvor jeg tog et kursus i akvarelmaling på kunstskolen i Reading 1982. Det satte det hele i gang.
Jeg har siden malet og taget undervisning på Vrå kunsthøjskole, Ærø Kunsthøjskole og den Nye Kunstskole i Odense og jeg har malet konstant.
Jeg er meget betaget af de nordlige landskaber Island og Grønland samt den danske Vestkyst.
Jeg maler mine erindringslandskaber dvs. det som har gjort så stort et indtryk på mig, at jeg kan huske det. Former, farver og stemninger. 
Jeg er betaget af den kraft og ro, der findes i disse landskaber, som virker meditativt, når man giver sig tid til at være den person, som vandrer ind i bjergene og på sletterne og ved havet. Derfor har jeg aldrig huse og mennesker på mine landskabsmalerier.
Jeg er ikke så god til at beskrive mine egne malerier, jeg maler og er til stede i landskabet i erindringen når jeg maler, det er det beskueren ser og føler, der er vigtigt for mig.
Se mere på www.tovenyberg.dk 

Lars Nyberg

Lars fortæller: Jeg er født i 1949 i Sverige og opvokset i Stockholm. Senere bosiddende i Schweiz og England og herefter i mere end 40 år i Odense.  Jeg har fotograferet siden jeg i tolvårsalderen fik mit første kamera, et Kodac Instamatic.
For mig er en vigtig forudsætning for kunstfotografering, ligesom mange andre kunstformer, evnen og tålmodigheden til virkelig at se. En visuel bevidsthed og mental tilstedeværelse, ikke kun fra fotografens side, men også fra beskueren.
Naturen har altid fascineret mig lige siden min tidlige barndom og en der et af mine favoritmotiver.  Jeg udvælger mest motiver uden reference til hverken tid eller sted og går gerne tæt på.  
Som regel arbejder jeg med motiver, der fascinerer mig i billedserier over længere tid - hvorfra enkelte billeder kan blive udbudt til salg, men altid i begrænset antal.
Min ambition er at lave billeder med en stilistisk enkelhed og indre ro, så de kan blive ved med at fascinere. Nogen har engang sagt, at jeg ikke kun fotograferer i almindelig forstand, men at jeg ’maler’ med mit kamera.
Se mere på https://www.larsnybergfoto.dk/

Dette produkt er ikke længere tilgængeligt.