Sensommerudstillingen 2022

Oplev blandt andre værker af:

Majken a Grømma
(1956-2016) blev født i Roskilde og boede det meste af sit liv i Odsherred. I 1998 besøgte hun for første gang Færøerne, hvor hendes slægt har sine rødder. 
Det gav anledning til eksperimenter, hvor hun med en koloristisk, bred og dynamisk penselføring udviklede landskabet i sine malerier mod en stadig større enkelhed. 
Motiverne er færøske eller hentet fra danske og svenske skove og Odsherreds landskaber. På denne udstilling er det overvejende malerier med motiver fra Danmark og Sverige som vises.

Ellindur Egilstroe
Forestiller sig, at vejrguderne samles på Færøerne, hvor de har alle vejr fænomener på en palet og spiller en symfoni i alle tonearter. Både i dur og mol. Der er høje toner, som knap kan høres med det menneskelige øre og lave toner, der nærmest kun kan mærkes som vibrationer i kroppen. Om sommeren er det lyst hele døgnet og ved juletid, kan der være dage med kun enkelte lysglimt på himmelen. Det kan være mørkt. Bælgmørke eller buldrende mørke. Vejret er meget omskifteligt, det er kendt, at man kan opleve alle fire årstider på en dag. Også om sommeren. Lyset og vejret skifter på få sekunder.

Finn Herum
Maler lys og varme.
Har malet og tegnet hele livet og har været teater maler i mere end 45 år. Bor nu i Nordjylland, hvor himlens højde og havets vildskab afspejles i mange værker. Er født og opvokset på Samsø i den lille landsby Nordby.
Maler meget sanselige billeder med blik for det fantasifulde i livet, hvor små finurligheder ofte dukker op i motiverne. 

Lisbeth Sunde
Nyder keramikkens tredimensionelle form, der giver nogle andre muligheder at arbejde ud fra end det flade lærred eller papir. Keramikkens flader fungerer som et lærred, men med den store forskel at man ikke kan se alt - på 'en gang, hvilket Lisbeth ser som en stor force, når hun arbejder med f.eks. planteudtryk.
Maleriet er sekundært, men i arbejdet med hendes landskabsværker kommer hendes store potentiale til udtryk. Lisbeth maler oftest på papir.

Judith Kok
Er en søgende og eksperimenterende kunstner med glaskunst som den store passion. Hun designer og fremstiller med fremragende fantasi særprægede og unikke værker med flotte resultater – skulpturer og vaser i større udgaver end man oftest ser. Judith Kok udstiller spændende glaskunst og mestrer forenklingens kunst.

Mogens Nielsen
Har altid et figurativt udgangspunkt i sine malerier, uden dog at være fotografiske gengivelser af virkeligheden. I hans tidligste arbejder var motivkredsen opstillinger fra den lokale losseplads, herefter arbejdede han med nedbrudte bygninger, godt slidte opslagstavler mv. I de senere år har han arbejdet med motiver fra Lissabon, Hamborg, forskellige parkmotiver og skovbilleder. Når han relativt ofte skifter motivkreds, er det fordi, han har erfaring for, at intensiteten i et billedudtryk dør ud, når motivområdet er gennemarbejdet.