Fernisering Pinseudstilling

Pinseudstillingen er i år hovedsageligt en akvareludstilling.

Der vil blive vist arbejder af Peter Vilhelm Nielsen, Birgitte Sandsgaard og Peter Skjøtt. Der vil samtidig vises værker af andre kunstnere inden for skulptur.

Bemærk at Peter Vilhelm Nielsen efterfølgende vil stå for to spændende og meget forskellige "Artisk Talk" den 25. maj og den 20. juni - se mere i kalenderen.

Peter Vilhelm Nielsen debuterede i 1981 på KS. (Kunstnernes Sommerudstilling). Han arbejder med akvarel, akryl og collage. Han er medlem af flere udstillingsgrupper. Har udstillet i forskellige sammenhænge i Danmark, Frankrig, Finland, Belgien, Sverige, Tyskland, Litauen, Italien og USA. Fremstiller plakater og illustrationer til tidsskrifter. Fremstiller lejlighedsvis akvareller og collager til firmaet Go-Cards postkortserie. Han har været medlem af bestyrelsen for Nordisk Akvarelselskab i en årrække og medlem af bestyrelsen for Nordisk Akvarelmuseum i Sverige fra 2006 til 2014.

En stor del af billederne på udstillingen er fra Nordjylland, og en anden del er andre danske og udenlandske motiver. Det, der er imellem, er rejser, både de faktiske, men også rejser i den abstrakte verden.

Akvarellerne strækker sig i teknik fra sansede registrerede naturmotiver til sammensatte, collageagtige billedfortællinger. Mange af naturmotiverne har baggrund i traditionel naturalisme. Man kan se forbilleder i Winslow Homer, Anders Zorn, Edward Hopper, Poul Anker Bech, Lars Lerin og Andrew Wyeth for at nævne kunstnere, der dækker et par århundreder.

Den danske naturs skønhed i døgnets - og årets gang - bliver registreret i nattebelysning, morgensol, dag- og aftenstemning. Men også byens natur og dens slitage er yndede motiver - i form af graffiti, reklamer, opråb og farveholdninger. Udstillingens billeder er derfor alle inspireret af det lys og den dynamik og nedslidning, der opstår mellem mennesker, naturen og byens facader.

Rejsebillederne og de andre billeder kommer langt omkring, både i himmelstrøg og i penselstrøg. I nogle tilfælde kombinerer de akvarellen med akvarelstempler og andre medier som papirstykker og afskårne fotos, og de får karakter af collage. 

www.petervnielsen.dk

 

Birgitte Sandsgaard har arbejdet med billedkunst i 14 år med start i Peter Skjøtts kunstskole.

Har efterfølgende udviklet sine fascinerende akvareller gennem studierejser bl.a. på Kreta, i Holland, Italien og Costa Rica og ved workshop i Girona ved Alvaro Castagnet.

 

Peter Skjøtt har arbejdet med billedkunst i 40 år.

Undervist i frihåndstegning, akvarel og maleri i 36 år og uddannet som tegner i 1984.

Undervisning på St. Restrup Højskole, Vrå Kunsthøjskole, Nordjyllands Kunstskole og FOF.

Underviser både på private hold i eget atelier og holder foredrag i kunsthistorie.

 

Jørgen Ussing er arkitekt og presser akvarellens grænser til det yderste. På udstillingen vises nogle stor-format akvareller.

 

Skulptur 

Inden for skulptur vil Paul M. Cederdorff være repræsenteret med skulptur i såvel bronze som epoxycement, Martin Mølgaard med spændende dekorationskugler i jern, Rita Willum med hånddekorerede betonkugler og Elbe Design med smykkekunst i sølv.


Andet

Cæcilie Hjort Svensson viser sine overraskende og smukke graveringer i spændende materialer.

 

Fernisering lørdag d. 19. maj kl. 14