Munkens Foccacia brød

Dej:

30 g gær

1 tsk. honning

3 dl vand

4 små fed hvidløg

30 g finthakkede kapers

3 spsk. koldpresset olivenolie

1 tsk. fint havsalt

500 g hvedemel

125 g æble m. skræl

Topping:

350 g modne cherrytomater eller 350 g oliven

1 tsk groftkværnede korianderfrø

50 g rødløg

2 spsk. oregano- eller purløgs blomster

strejf af chiliflager

rigeligt flagesalt

rigeligt koldpresset olivenolie

Dej: Bland gær, honning og varmt vand sammen i en skål. Lad det stå i 5 min. Pisk i gærblandingen og ælt den sammen i en skål eller røremaskine med finthakket hvidløg og kapers, olivenolie, havsalt og hvedemel, indtil den er smidig og blank. Det tager 5 min. Skær æblerne i tern, kom dem i dejen og ælt videre et par minutter.

Kom dejen i en smurt skål og læg et fugtigt viskestykke over. Lad den hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur - det tager 2-3 timer.

Kom bagepapir på en plade og fordel dejen med hænderne - dyppet i lidt vand.

Topping: Halvér tomater eller oliven og tryk dem ned i dejen. Drys med korianderfrø og rødløg skåret i ultra tynde skiver. Drys med chiliflager og plask rigeligt olivenolie på. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

Drys med rigeligt flagesalt og bag foccaciaen i en 230 grader varm ovn i 15-25 minutter, eller indtil den er gylden og bagt. 

 

Dette produkt er ikke længere tilgængeligt.