Munkens Madbrød

Vi bager nu al vores brød af de fantastiske korn og melprodukter fra Aurion - og roserne strømmer ind ;-)

Efter den herlige koncert i lørdags med Advokatens Jazzband lovede vi opskriften på dagens brød, som nok er noget af det letteste at bage:

Munkens Madbrød

  • 1 kg groft Ølandshvedemel
  • 250 g Dådyrhavre
  • 1 liter vand
  • En portion surdej eller 10 g gær
  • 1 dl rigtig god olivenolie
  • 1 spsk. havsalt
  • 2 spsk. honning
  • 50 g tørrede tranebær
  • En god håndfuld solsikkerkerner

Bland de tørre ingredienser og bland gær rørt ud i lunkent vand i - eller kom din surdej i. Vi rører dejen på røremaskine, da den er forholdsvis blød. Når dejen røres sammen hældes forsigtigt olivenolien i. Du kan bruge alle de kerner eller tørrede frugter, du har i gemmerne, men i lørdags var valget som her ovenfor.

Det vigtigste er, at dejen får lov at koldhæve i minimum 24 timer - er det meget varmt ude, må den i køleskab, ellers kan den sagtens stå udendørs i skyggen.

Del dejen i 4 og rul den ud til "Stænger" eller runde brød som bages i ca. 30 min ved 180 grader - eller til de er tilpas gyldne. Bank evt. på undersiden, hvis brødet lyder "hult", er det færdigt.

 

Dette produkt er ikke længere tilgængeligt.