Artist Talk af Paul M. Cederdorff

Under denne Artist Talk får du mulighed for at få et lille indblik i Paul M. Cederdorffs fantastiske univers.

Den fynske vestjyde, frontkæmperen

Paul M. Cederdorff fyldte 80 år den 3. januar 2018

Billedhugger, formidler, fotograf, galleriejer, grafiker, igangsætter, jazz-elsker, koncertarrangør, kulturbrobygger, konservator, kunstkonsulent, lektor i billedkunst, maler, museumsleder, politiker, udstillingsarrangør - det er nogle af de mange titler, man har hæftet på Paul M. Cederdorff, der fyldte 80 år den 3. januar 2018

Man kunne måske forvente, at Cederdorff ville benytte 80-årsdagen til at læne sig tilbage, og gøre status over alt det, han har nået gennem et langt, aktivt kunstnerliv. Men det ligger ikke til Cederdorff - tværtimod. Efter han gik på pension for 12 år siden, har han haft mere travlt end nogensinde i atelieret i Mejdal.

Paul Madsen Cederdorff er født på Fyn 03.01.1938. I Fruens Bøge ved Odense. Men det er i Holstebro, han har haft sit væsentligste virke. I de godt 50 år han har boet der, har han sat sit umiskendelige præg på byen.

Det har han gjort som manden bag et utal af udstillinger i Holstebro Hallens Musikteatrets Galleri, hvor internationale kunstudstillinger i 40 år satte sine spor i  Holstebro, som initiativtageren til  Vestjyske Kunstneres årlige efterårsudstilling og som medlem af kunstnergruppen Jyderne. Museum for Kleinkunst er også en af hans ideer. Han har eget galleri med skulpturhave i forbindelse med sit atelier ved hjemmet i Mejdal på den anden side af ringvejen i Holstebro, her har mange fået en spændende og anderledes kunstoplevelse.

En hel generation af unge mennesker er blevet introduceret til kunstens verden gennem Cederdorffs arbejde som lektor i billedkunst på Holstebro Gymnasium, (1969 – 2005). Og som medlem af Holstebro byråd, har han været med til at sikre, at der er blevet stillet mange kunstværker op i byen. Årets Holstebroer 1992, Lionsprisen 1996, Årets LO kunstner 2011.

Men det er gennem sine mange udsmykninger og skulpturer placeret rundt om i byen, at Cederdorff har sat sit vægtigste og vigtigste præg på Holstebro. I forbindelse med de mange udsmykninger han har udført for byens boligselskaber til byens boligområder, har Cederdorff formået at bringe kunsten helt tæt på almindelige mennesker.

Paul M Cederdorff ligger ikke på den lade side. Hans nye projekt i Thorsminde med en mindelund for det største og sidste traditionelle søslag i 1916, Jyllandsslaget, der omfatter 9000 skulpturer, en skulptur for hver af de omkomne engelske og tyske søfolk samt 26 granit sten for hvert af de sunkne krigsskibe, er det der optager hans tanker og tid for øjeblikket. Et kæmpeprojekt også set i internationalt perspektiv.

Udstillinger i anledning af Cederdorffs 80 års dag sker i påsken 2018 i Galleri Munken ved Løkken og Galleri Vest ved Holstebro.

 

Links:          www.cederdorff.dk

Artist Talk, lørdag 14. april kl. 15.00

Inklusiv kaffe og kage

Pris kr. 90,-

Dette produkt er ikke længere tilgængeligt.