Oplevelsesrejse i Nordspanien

Spændende oplevelsesrejse til Nordspanien juni 2019

 

NB: Turen er allerede udsolgt - men kontakt Kai Brunmark, hvis du ønsker, at komme på venteliste 

20 96 71 14

kbrunmark@gmail.com

 

Munkens Musik Galleri har arrangeret en usædvanlig spændende og indholdsrig medlemstur på 9 dage til Nordspanien.

Rejsen går til nogle af Spaniens mest interessante områder når det gælder kultur, historie, natur, gastronomi og vin.

Vi besøger bl.a. Bilbao, San Sebastian og andre områder af Baskerlandet samt Pyrenæerne og Rioja regionen, hvor vi oplever nogle af Caminoens små charmerende byer, og får mulighed for selv at vandre 5-8 kilometer på selve Caminoen.

Se vedhæftede program, priser, tilmeldingsinfo og betalingsterminer.

Som supplement til programmet kan nævnes.

Vi har valgt:

 • juni måned da det er det tidspunkt i Nordspanien der statistisk set er bedst mht. sol, moderat varme og nedbør.
 • fælles frokost de fleste dage frem for fælles aftensmad, da det er meget tidskrævende på vore udflugter, hvis hver enkelt selv skal finde en frokostrestaurant. Desuden er aftenmåltiderne normalt præget af større individuelle ønsker til menuen.

 

Der har været stor forhåndsinteresse for turen, så hurtig tilmelding anbefales

De ca. 38 pladser tildeles efter først til mølle princippet.

 

Program:

Oplevelsesrejse i særklasse - 11.-19. juni 2019 til Nordspanien

Munkens Musik Galleri har arrangeret en usædvanlig spændende og indholdsrig medlems tur på 9 dage til Nordspanien.

Turen er arrangeret som en komfortabel rundrejse i nogle af Spaniens mest interessante områder når det gælder kultur, historie, natur, gastronomi og vin.

Komfortabelt fordi vi kun overnatter 3 steder på den 9 dage lange tur, har tilrettelagt programmet så udflugter og ”transportdage” bliver relativ korte, og har dansktalende guide/rejseleder med på hele turen.

Turen går til 3 regioner i Nordspanien.

Til Baskerlandet - hvor vi bor 2 nætter Bilbao, der er kendt for sin kulturelle satsning med især det imponerende Guggenheim Museum og hvor vi bor 3 nætter i San Sebastian der er én af Spaniens smukkest beliggende byer. Den er et gastronomisk mekka og har en badestrand der de sidste 2 år er kåret til Spaniens bedste. Der er udflugt til Guernica, der er historisk kendt fra den spanske borgerkrig samt til det spektakulære kystområde ved Gaztelugatxe, der ligger ud til Biscayen.

Fra San Sebastian er der en udflugt til Pyrenæerne, hvor vi via en fransk kystby kører til Saint-Jean-Pied-de-Port, der ligger i den franske del af Pyrenæerne og som er start by for mange Camino vandrere.

Turen går desuden til Navarra regionen med den kendte by Pamplona, hvor vi får indsigt i det berømte tyreløb og Ernest Hemingways passion for byen og videre ind i Rioja regionen - der især er kendt for vin, fest og farver. Her bor vi 3 nætter i Logroño, der har en charmerende og velbesøgt gammel bydel, tager på udflugt til byen Haro og dens omegn, hvor vi skal til vinsmagninger, samt følger Caminoen via flere byer, der har hver sit særpræg. Ikke mindst Santo Domingo de la Calzada, hvor deltagerne får mulighed for at vandre 5-8 km på Caminoen.

Læs dagsprogram herunder:

Nederst findes desuden priser, samt hvad der er indeholdt i prisen.

Dag 1: Rejsedag + aftentur i San Sebastian med Pinchos og vinsmagning.

Fly Aalborg – Bilbao

Afhentning i Bilbao lufthavn hvorfra der køres til San Sebastian (kun 1times kørsel).

Indkvartering 3 nætter i San Sebastian.

San Sebastian ligger ud til Spaniens bedste strand      By og strand set fra Mount Igueldo

20:00: Guidet Pinchos-tour i San Sebastian

Afhentning på hotellet af en lokal gourmet-guide (engelsktalende) som viser rundt i den gamle bys kringlede gader. Der stoppes på nogle pinchos-barer, hvor vi får præsenteret vores pincho og det medfølgende glas vin. Samtidig fortæller guiden om San Sebastian, byens udvikling samt hvorfor gastronomien er så vigtig for baskerne - og hvordan denne kultur blev skabt.
Der serveres 4 pinchos og 4 glas vin under turen.

Resten af aftenen til fri disposition.

 

Dag 2: San Sebastian

Efter en lang rejsedag og sikkert en sen aften i San Sebastians gamle bydel har vi lavet dagens program således, at deltagerne selv kan vælge deres aktivitetsniveau frem til kl. 17.00, hvor vi møder turens dansktalende guide, som sammen med en lokal guide tager os med på en 2 timers rundtur i San Sebastian.

Som inspiration til dagen har vi lavet 3 nedenstående aktivitetsforslag.

Desuden udleverer vi et guidehæfte over byen, så man har mulighed for selv at udforske San Sebastian.

Forslag 1. Hold en afslappet ”akklimatiseringsdag” på egen hånd. F.eks. på stranden, besøg på en strand cafe og/el. udforsk byen ud fra det udleverede guide hæfte.

 Forslag 2. Tag med den danske turleder på en ca. 2 timers rundtur til f.eks. fiskemarkedet Bretxa, med bjergbanen til Mount Igueldo og til kongeslottet.

(Entreer er ikke inkluderet i prisen)

Forslag 3. Oplev Sociadades Gastronomicas (Tilkøb)

Kl. 10.00 afhentes de tilmeldte af en engelsktalende lokal guide. Turen går først til markedet, byens gastronomiske livsnerve. Herefter til et af de mest traditionelle ’Sociadades Gastronomica’, hvor der fortælles om historien, kulturen og normerne bag disse klubber. Imens bliver frokosten færdiggjort af klubbens medlemmer. Den vil typisk bestå af en 3 retters klassisk spansk menu, tilberedt med gode råvarer og efter de helt autentiske standarder. Der bliver lejlighed til at ’kigge kokkene over skulderen’ og måske få et par gode ideer med hjem.

At San Sebastian i dag er kendt som et gastronomisk mekka, bygger på en grundlæggende tradition. Fundamentet hedder ‘Sociedades Gastronomicas’. Disse gastronomi-klubber består traditionelt udelukkende af mænd, som har en passion for madlavning, med fokus på de bedre råvarer, og at servere et rigtig godt måltid. En frokost i en ‘Sociedades Gastronomica’ er virkelig noget at glæde sig til.

17:00: San Sebastian i 2 timer med vores faste dansktalende guide.

Aften på egen hånd i San Sebastian

 

Dag 3: Udflugt med picnic til Pyrenæerne

Med vores dansktalende guide går turen til den lidt ”blødere” del af Pyrenæerne, dog ikke lang fra et område, der er kendt for mange spektakulære bjergetaper i Tour de France. Området vi kører i kaldes af Jørgen Leth og Rolf Sørensen for den smukkeste del af Pyrenæerne når de kommenterer Tour de France, og vi undgår at køre ad de meget stejle bjergsider med de mange serpentiner sving.

Fra San Sebastian – der kun ligger ca. 22 km. fra den franske grænse - kører vi langs kysten via byerne Saint Jean de Luz og Bidart ind i den franske del af Baskerlandet til Saint-Jean-Pied-de-Port, der i ca. 200 meters højde over havet ligger på begge sider af floden Nive.

Netop i denne by er der mange pilgrimme og andre vandrere, som starter den ca. 790 kilometer lange tur til Santiago de Campostela. Byens navn indikerer at det er ”fodens port” til Caminoens hårde bjergkrydsning. Der bliver både rundvisning og tid til selv at se bl.a. byens stejle brostensbelagte gader, de lyserøde/grå ”skisthuse” og byporten, der er på Unescos verdensarvsliste.

Efter besigtigelse af byen arrangerer vi – hvis praktisk muligt – picnic i selve byen eller på en smuk beliggende rasteplads.

Turen tilbage til San Sebastian fortsætter i Pyrenæernes grænseområde mellem Frankrig og Spanien. Vi kommer gennem landsbyer og holder fotostop, hvor vi forhåbentlig ser nogle af Pyrenæernes rovfugle svæve rundt over dalene.

Aften på egen hånd i San Sebastian

 

Dag 4: Afrejse mod Logroño - Rioja-regionens største by – frokost på turen.

Under vejs gør vi holdt i Pamplona, hvor der vil være en rundvisning i den smukke gamle bydel med de krogede gader. Vi følger ruten, hvor tyrene løber til den årlige San Fermines og hører om Ernest Hemingways bog: ”Og solen går sin gang”, der bl.a. handler om unge dekadente udlændiges oplevelser ved San Fermines.

Efter Pamplona oplever vi Caminoen på tæt hold. Først ved et stop i den lille landsby Puente de la Reina. Her finder vi Dronningens bro der er samlingspunkt for to grene af Caminoen, der begge kommer fra Pamplona.

Efter rundvisning i byen spiser vi frokost.

Fra Puente de la Reina køres til den lidt større Camino by Estella, hvor der holdes en lille pause til f.eks. kaffe.

Ankomst til Logroño + indkvartering for 3 nætter på hotel i centrum.

Sidst på dagen er der guidet rundvisning i Logroño

Aftenen til fri disposition

 

Dag 5: Udflugt til Haro med vinsmagning på 3 vingårde + frokost

På indfaldsvejen til Haro kommer vi forbi 6 vingårde, der alle har bodegas med vinsmagning og som ligger i gå afstand ift. hinanden. Vi gør holdt ved én af dem, hvor vi smager vi på 3-4 vine inden vi fortsætter ind i selve byens centrum.

Haro kalder sig for Rioja regionens vin by nr. 1. Her afholdes vinarrangementet ”The Battle of Wine” hvert år sidst i juni, hvor man ”kaster” vin efter hinanden.

I byen bliver der en pause med mulighed for selv at se på byens liv og gamle bygninger samt nyde en kop kaffe og evt. en flødekage. (For at forebygge virkningen af dagens alkoholholdige smagsprøver).

Blandt byens og omegnens mange fristende vingårde udvælger vi i alt 3 der skal besøges. Det er endnu ikke fastlagt hvilke 3 vingårde, men målet er, at vi besøger Galleri Munkens vinleverandør Ruiz de Vinaspre, hvor der vil være både rundvisning, vinsmagning og frokost.

De 2 øvrige vingårde kunne være Bodegas Muga - der er kendt fra Michael Laudrup vine - og Bodegas Beronia, der ligger lidt uden for Haro.

Frokost med udsigt over de mange vinmarker der ligger i Haro området

Aftenen er til fri disposition

Til de interesserede kan der bestilles bord til fælles spisning om aftenen på restaurant Wine Fandango i Logroño.

 

Dag 6: Udflugt til Santo Domingo de la Calzada – inkl. frokost

Bus til klostrene Yuso og Suso som begge er på UNESCO’s verdenskulturarvsliste. (Entréen er inklusiv i prisen).

Herefter går turen til Santo Domingo de la Calzada, der ligger på Caminoen og er én af de mest charmerende byer på denne tur.

Når vi nærmer os Santo Domingo, får de der har mod på det, mulighed for at gå de sidste 5-8 km ad Caminoen ind til byen, hvor der er frokost og rundvisning.

Under rundvisningen får vi historien om hønsene i kirken samt ser et af Caminoens ”herberger” for de mange vandrere, som vælger at bo primitivt.

Rundvisning og vinsmagning hos Bodegas Franco Espanola. (tilkøb)

Sidst på eftermiddagen – efter hjemkomst til Logroño - bliver der mulighed for at besøge den godt 125 år gamle vingård med de autentiske vinkældre.

Vi følger produktionsforløbet fra druernes ankomst til de tappede flasker lægges på lager. Ser vinkældre med store og små egetræsfade og en vinkælder med tusindvis af årgangsvine fra 1900 tallet frem til nu samt ser en ”lukket” vinkælder med tusindvis af udrikkelige vine grundet indtrængende grundvand i kælderen.

Aftenen er til fri disposition.

 

Dag 7: Med bus via Laguardia og Nervion-vandfaldet til Bilbao – inkl. frokost

Først besøges Laguardia, der er en af de smukkeste borgbyer i Rioja vinområdet. Derfra går turen videre til det smukke Nervion-vandfald, hvor benene strækkes på en lille vandretur.

Herefter frokost i en nærliggende landsby inden turen går til Bilbao, hvor der er 2 nætters indkvartering på hotellet.

Det verdensberømte Guggenheim museum og blomsterhunden der har vogtet det lige siden indvielsen. Der er afsat tid for interesserede til næste dag – tirsdag den 18. - sidst på dagen at besøge museet.

18:00: Guidet rundvisning i Bilbao (2t).

Resten af aftenen er til fri disposition

 

Dag 8: Bilbao og kysten – inkl. frokost med udsigt

Kyststrækningen ud for Bilbao hører til blandt de smukkeste strækninger langs den spanske nordkyst. Samtidig byder området på mange kulturelle og historiske højdepunkter, krydret med et par idylliske kystbyer.

Der køres fra hotellet kl. 9.00. Første stop på vejen er den historiske by Guernica, der spillede en central rolle under den spanske borgerkrig, da Spaniens diktator, Franco, fik hjælp af Hitler til på ganske bestialsk vis at bombardere byen på en ganske almindelig markedsdag. Det blev senere foreviget i Picassos kendte maleri, Guernica, der er udstillet på Reina Sofia-museet i Madrid.

Den historisk gamle eg i Guernika

Efter besøget køres langs kyststækningen ud mod Biscayen til den smukt beliggende kirke San Juan Gaztelugatxe, der er opført på en klippe i havet i 1886. Her er der afsat tid, at de der har lyst, kan vandre helt ud på spidsen til kirken, medens de øvrige nyder udsigten.

 

En lækker 3-retters frokost indtages på en fantastisk restaurant med en herlig udsigt over kysten.

Inden vi kommer tilbage til Bilbao, opleves den UNESCO-fredede Puente de Vizcaya fra 1893 tegnet af en af Gustave Eiffels elev, Alberto de Palacio. Broen står som et symbol på Bilbao’s betydning i den industrielle revolutions sprøde år, hvor der var tung industri og minedrift.

Efter hjemkomsten vil der være rig mulighed for at besøge Guggenheim Museet der har åbent frem til kl. 20.00

Aftenen er til fri disposition, men da det er rejsens sidste aften tilbydes:

Fælles aftenspisning i Bilbao og Flamencodans. (Tilkøb)

 

Dag 9: Hjemrejse til Aalborg.

Der er et begrænset antal pladser til denne fantastiske oplevelsestur og forhåndsinteressen har været så stor at hurtig tilmelding anbefales.

Tilmelding efter først til mølle princippet.

 

Oversigt over hvad prisen for turen indeholder:

I prisen for turen indgår:

 • Fly Aalborg - Bilbao retur
 • Transfer Bilbao Lufthavn til hotel i San Sebastian
 • Hotel med morgenmad i 8 nætter - 3 i San Sebastian, 3 i Logroño og 2 i Bilbao.
 • Dansk rejseleder under hele turen
 • Dansktalende guide dag 2, 3, 4, 6, 7 og 8. På nogle steder må guiden ikke selv fortælle om seværdigheden, men vil være til stede og oversætte den lokale guides fortælling, der foregår på engelsk. Dag 5 er vinsmagningsturen hvor guiden er velkommen, men ikke nødvendigvis deltager.
 • Guidet aftentur i San Sebastians gamle bydel dag 1 - inkl. 4 pinchos og 4 glas vin.
 • Guidet rundtur i San Sebastian by dag 2
 • Guidet udflugt med picnic til Pyrenæerne dag 3
 • Frokost dag 4, 5, 6, 7 og 8
 • Transfer med bus fra San Sebastian til Logroño med guidet besøg i Pamplona, samt ophold i Puente de la Reina og Estella.
 • Guidet rundvisning i Logroño
 • Udflugt til Santo Domingo de la Calzada
 • Entre til klostrene Yuso og Suso
 • Udflugt til Haro med frokost og vinsmagning på 3 vingårde
 • Transfer med bus fra Logroño til Bilbao med sightseeing i Rioja regionen
 • Udflugt fra Bilbao til Guernica, San Juan Gaztelugatxe og Puente de Vizcaya
 • Guidet rundvisning i Bilbao
 • Bykort over Bilbao, San Sebastian og Logroño
 • Guidehæfte over San Sebastian

 

I prisen indgår ikke:

 • Afbestillings- og rejseforsikring. (Hvilket anbefales at tegne)
 • Måltider der ikke er anført ovenstående
 • Drikkevarer der ikke er anført ovenstående

 

Prisen for denne indholdsrige oplevelsestur bliver kr. 10.975 pr. prs. i delt dobbeltværelse.

Tillæg for enkeltværelse er kr. 1.800 pr. prs.

Tilmelding foregår ved mail til Kai Brunmark, kbrunmark@gmail.com

med angivelse af:

 • Fulde navn (som anført i pas)
 • Adresse
 • Mobil telefon nr. på telefon der medbringes på turen.
 • Mailadresse
 • Enkeltværelse eller delt dobbeltværelse

Det fulde navn som anført i pas er vigtigt for os ved bestilling af flybilletter.

Samtidig indbetales nedenstående depositum til konto i Spar Nord Bank 9210 456 891 9241 med angivelse af navn på deltagere. Betaling af depositum betragtes som endelig og bindende tilmelding.

Betaling for turen sker som følger:

Depositum kr. 3.500,- pr. person i delt dobbeltværelse og kr. 4.500 pr. person i enkeltværelse.

Bestilling af turen kan kun annulleres hvis andre overtager pladsen. Dette skal i givet tilfælde ske senest den 1. april 2018, da der efterfølgende pålægges et større administrativt gebyr af flyselskabet. Munkens Musik Galleri vil dog være behjælpelig med at informere andre medlemmer om de ”ekstra pladser”.

Restbetalingen forfalder således

Den 30. november 2018 kr. 4.000 pr. person

Den 15. marts 2019, restbeløbet

 1. Alle anførte priser er beregnet på grundlag af gældende priser, tariffer, afgifter og valutakurser. Der tages derfor forbehold for prisændringer som følge af udefra kommende omstændigheder. Det er flypriserne der kan ændre sig. Vi har hjemtaget tilbud på flypriser, men ikke endeligt booket billetterne, da det kræver forudbetaling inden vi kender interessen for turen. Hvis flypriserne – og dermed turens pris - ændres væsentligt kan deltagere der har tilmeldt sig naturligvis annullere tilmeldingen. Det skal ske senest 8 dage efter vi har udsendt prisændringen via mail.

Vi arbejder løbende på at forbedre turens indhold, derfor kan der forekomme justeringer/ændringer i programmet.

Det er en forudsætning for deltagelse i turen, at man er medlem af Munkens Musik Galleri i 2019. Kontingent kan indbetales fra 15. januar 2019.

 

Tilmelding og betaling for tilkøb:

Mulighed for tilkøb af Sociadades Gastronomicas dag 2, rundvisning og vinsmagning på Bodegas Franco Espanola dag 6 og fælles aftensmad/flamencodans den sidste aften i Bilbao og evt. andre, udsendes via mail til deltagerne i løbet af foråret 2019, herunder priser og betaling.

Vi glæder os til at byde Jer velkommen på rejsen.

Eventuelle forespørgsler kan rettes til undertegnede

På vegne af Munkens Musik Galleri

 

Kai Brunmark

20 96 71 14

kbrunmark@gmail.com

 

Eventuelle forespørgsler kan rettes til undertegnede

På vegne af Munkens Musik Galleri

 

Kai Brunmark

20 96 71 14

kbrunmark@gmail.com